resized_10-for-webShpeshherë jemi mësuar që ngjarjet apo momentet e ndryshme historike të paraqiten në libra apo në artikuj të ndryshëm.

Por një medium tejet i rëndësishëm për të riparë të shkuarën është kinematografia.

“Krevati i Perandorit”, ishte filmi me metrazh të shkurtër që u bë pjesë e seminarit të rradhës me studentët e shkencave humane.

Një projeksion i shkurtër i cili tregon të shkuarën në një gjuhë tjetër, në gjuhën e imazhit.

Nga ana tjetër pjesë e seminarit ishte dhe një qasje kritike mbi mënyrën sesi funksionon media sot.

Një qasje që tregon sesi mesazhi mediatik të imponohet, edhe pse në dukje të krijon përshtypjen se t’i vetë e zgjedh se çfarë do të ndjekësh.

Media është kthyer në një industri të tërë marketingu e cila krijon nevoja dhe marka duke i  bërë njerëzit të varur nga ajo.

Na ndiqni në:

Leave A Comment