Rigjenerimi i vlerave

Shoqëritë që i mbajnë vlerat e tyre të gjalla nuk e bëjnë këtë duke i shpëtuar procesit të degradimit, por me një process të fuqishëm rigjenerimi. Është detyra e gjithsecilit të jetë faktor i këtij rindërtimi të përhershëm.

I suksesshëm bëhesh

Pjesa më e madhe e kapaciteteve dhe kompetencave të një njeriu të suksesshëm mund të mësohen, dhe ne jemi të gjithë të edukueshëm, nëse ekziston dëshira themelore për të mësuar.

Ndryshoje mendësinë në unin tënd

Njeriu ka energji të mëdha dhe të fuqishme, të fshehura brenda tij. Ai thjesht ka nevojë të evitojë prej tyre pluhurin e dobësisë dhe dembelizmit.

Dështimi është vetëm një ngjarje

dhe përfitim përvojash të reja: Mos iu frikëso dështimit, por shfrytëzoje atë, që të jetë për ty një shteg drejt suksesit.

Mbushe veten tënde me besim.

Besimi në Zot është themeli i çdo suksesi dhe drita që i ndriçon rrugën poseduesit të këtij besimi, është kriteri i drejtë për të zgjedhur suksesin e vërtetë.

Zbuloi dhuntitë e tua.

Çdo njeri ka dhunti, pasione dhe energji të brendshme, për nxjerrjen, zbulimin dhe zhvillimin e të cilave nevojitet të punojë shumë.

Rinjtë në sytë tanë

të rinjtë përbëjnë bazën e vërtetë të qëndrueshmërisë dhe ndikimit të punës tonë.

Gjatë gjithë historisë, të rinjtë kanë luajtur një rol aktiv në formësimin e përparimeve më të mëdha sociale dhe politike. Ne e shohim rininë si një pasuri thelbësore – një grup vendimtar me talent, ide dhe energji – që luan një rol të rëndësishëm në adresimin e sfidave të lidhura me paqëndrueshmërinë globale dhe lokale. Të rinjtë janë aktorë të rëndësishëm në avancimin e punës tonë, siç janë edhe aktorët kryesorë të shoqërisë gjithnjë e më të lirë nga steriotipet, diskriminimet dhe ekstremet.

“Ata ishin djelmosha që besonin në Zotin e tyre dhe Ne i forcuam në rrugën e drejtë.” (Kehf, 13)

Bashkohu dhe ti

Veprimtari

Ke ide

Je person me ide dhe imagjinatë?

Je tip organizues

Do të jesh edhe ti pjese e grupit organizues të aktiviteteve dhe projekteve?

Je vullnetar

Dëshiron të bëhesh pjesë e vullnetarëve aktiv?

Kërkon eksperiencë

Të pëlqen dinamika dhe aktivizimi? Ndërto eksperiencën tënde me ne.

Mozaik

Takime të hapura me të rinjtë

Studentë ekselentë të vlerësuar

Dokumentarë të tematikave të ndryshme

Kopje librash

Interes rinor

Përshëndetje nga Miqtë tanë

Krijo Realitetin që ti do.

Shembulli nuk është gjëja që influencon më shumë tek të tjerët: është e vetmja gjë.

‘Jo domosdoshmërisht është realiteti ai që na formon. Me kohën kuptojmë që objektivi me të cilin shohim botën formon realitetin. Nëse mundesh të ndryshosh këtë objektiv, jo vetëm ndryshon lumturinë tënde, por dhe arritjet e tua në të njëjtën kohë.’

Shawn Achir

“Nuk kam hedhur asnjë hap, pa menduar për qëllimin që po e hedh.” Umer ibnu Abdul Azizi

Bashkohu me ne

Ardhmeria Promo

Të fundit

A R D H M E R I A

Njihemi për të bashkëpunuar, bashkëpunojmë për të ardhmen.